Në telefonatën Biden – Scholz u fol edhe për Ballkanin Perëndimor

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka folur sot me kancelarin Olaf Scholz të Gjermanisë gjatë një telefonate pune.

Udhëheqësit përsëritën dënimin e tyre për tentativën e aneksimit të territorit ukrainas nga Rusia, si dhe angazhimin e tyre të vazhdueshëm për ta mbajtur Rusinë përgjegjëse për veprimet e saj brutale dhe për të ofruar ndihmë për sigurinë dhe ekonomike për Ukrainën.

Udhëheqësit diskutuan gjithashtu zhvillimet e fundit në tregjet globale të energjisë dhe rëndësinë e sigurimit të furnizimeve me energji të qëndrueshme dhe të përballueshme.

Përveç kësaj, ata folën për përpjekjet për promovimin e stabilitetit dhe prosperitetit rajonal në Ballkanin Perëndimor.