Në perkujtim të Arbën Xhaferit, me rastin e përvjetorit…

Shkruan: Argëtim Nagavci
“Poqese mledhni guraleca te zi, mozaikun do ta keni krejtesisht te errët”…..thoshte i madhi Arbën Xhaferi.
Fjalën e kishte për mendimet e errëta që e zoterojne trurin e njeriut, sidomos atë te politikanit.
Arbën Xhaferi ishte mendje e ndritur e mendimit filozofik shqiptar, atdhetar, erudit i shekullit, udherrefyes me vizion të saktë politik.
Ai zbatonte politikë me rrenjë te thella, burimi i te ciles kishte gurrë filozofike qe mbeshtetej ne argumentet e historise filozofike boterore….kjo e lente pa gojë çdo bashkebisedues te tij, qofshin ata senator, kongresist, ambasador, sekretar shteteror, kancelar, gjeneral apo kryetar boteror.
Familjarisht jemi krenarë që jetuam pranë dhe në kohen e tij!
Mendimi dhe shembëlltyra e A. Xhaferit mbetet pjese e frymezimit tim shpirteror!
Perjetësisht mirenjohes!