Në cilat qytete në Maqedoninë e Veriut ka të infektuar me omikron?

Në disa qytete të Maqedonisë ka të infektuar me omikron.

Këto janë Shkupi, Tetova, Ohri, Kavadari dhe Koçani. Ky variant është konfirmuar te 16 pacientë nga Shkupi, 10 nga Ohri, 4 nga Tetova, 2 nga Kavadari dhe 1 nga Koçani.

Lloji i tillë u shfaq në Afrikën e Jugut dhe u përhap në të gjithë botën. Ajo tashmë dominon në disa vende evropiane, përfshirë fqinjin tonë Greqinë. Përndryshe, konsiderohet si një tendosje që përhapet shpejt, por jep simptoma më të lehta.

Po rritet numri i të infektuarve me koronavirus në vend. Këto ditë kemi pasur mbi 1000 raste në ditë. (INA)