MPJ: Drejtoria doganore u përgjigj për rastin me librat nga Bullgaria

Ambasada bullgare në Shkup i ka dërguar notë proteste Ministrisë së Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut, për shkak të së cilës, sipas MPJ-së bullgare, vendimi i autoriteteve doganore në pikën kufitare Deve Bair për të mos lejuar hyrjen e 920 librave për Qendrën kulturore informative bullgare në vend.

Nga MPB-ja theksojnë se në pyetjen për rastin konkret kishte komunikatë zyrtare Drejtoria doganore si institucion kompetent dhe konsiderojnë se me këtë në mënyrë adekuate u është përgjigjur të gjitha pyetjeve.

“Siç kemi njoftuar disa herë, Ministria e Punëve të Jashtme do të përmbahet nga komentimi i paraqitjeve publike në fqinjësi, duke mbajtur kështu institucionin dhe vendin nga atmosfera aktuale zgjedhore”, theksojnë nga Ministria e Punëve të Jashtme./TV21