Mishi dhe prodhimet e mishit mund të shtrenjtohen deri në 40%

Mishi dhe prodhimet e mishit mund të shtrenjtohen deri në 40% pas Pashkëve. Industria e mishit ka kërcënuar të rrisë çmimet nëse Qeveria nuk lejon rritje të importit për mishin e ngrirë. Nga industria e mishit kërkojnë që të kthehet masa për shpenzime doganore për importin e mishit të derrit të ngrirë, i dedikuar për përpunim.

Nuk është vendim i ri, por kërkesë për ta vazhduar vendimin e marrë, duke kërkuar që të përmirësohen sasitë e reduktuara nga masa e parë. Kështu që kërkesa nuk është e re për, por kërkesë për vendim të marrë për sasitë e reduktuara’ deklaroi Goce Trajçev.

Nga Industria e mishit thonë se rritja e çmimeve është trend global, edhe atyre iu kanë rritur shpenzimet, megjithëse pohojnë se deri më tani nuk kanë bërë korrigjime në çmimet e mishit të freskët dhe prodhimeve e mishit të tymosur. Nga ky grup thonë se për të shmangur pasiguri të tilla, kërkesat e tyre duhet të shndërrohen në zgjidhje ligjore e cila do të vendos rregull në këtë veprimtari. Disa anëtarë të industrisë së mishit tashmë po shesin produktet e tyre me çmime të reja, më të larta.