Ministeriali i NATO-s për COVID-19, Stoltenberg: Kemi ngritur 25 mijë shtretër

Ministeriali i Ministrave te Mbrojtjes të 30 vendeve anëtare të NATO-s kushtuar COVID-19 zhvilloi sot për herë të parë në historinë e tij mbledhjen online.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg siguroi se NATO i është përgjigjur situatës emergjente dhe thirrjeve për ndihmë me 100 misione humanitare që përfshijnë rikonstruktimin e 25 fushave në spitale, 25 mijë shtretërve spitalorë dhe 4 mijë profesionistë mjekësorë.

Po ashtu Stoltenberg ka bërë me dije se ministrat e mbrojtjes kanë rënë dakort për një përditësim të rekomandimeve bazë dhe tashmë thotë ai NATO duhet të mendojë për të ardhmen.