Jugkoreanët votojnë me maska dhe doreza

Koreja Jugore ka mbajtur zgjedhje sikurse asnjë shtet tjetër.

Votuesit kanë vendosur maska dhe doreza dhe kanë qëndruar një metër larg njëri-tjetrit.

Atyre u është matur temperatura dhe u janë dezinfektuar duart.

Këto janë vetëm disa nga masat që është kërkuar të merren për të mbajtur zgjedhjet në kohën e pandemisë me koronavirus, proces në të cilin garohet për 300 ulëse të Asamblesë Kombëtare.

Në këto zgjedhje garojnë 35 parti, ndonëse në qendër të tyre janë Partia Demokratike, që aktualisht është në pushtet dhe Partia konservatore, E Ardhmja e Bashkuar, që deri më tani kanë qenë në opozitë.

Menaxhimi i situatës në kohën e koronavirusit ka qenë çështja kyçe që ka dominuar diskutimet para zgjedhjeve duke lënë anash skandalet e korrupsionit.

Disa sondazhe të publikuara nga tre transmetues publikë kanë treguar se Partia Demokratike e presidentit Moon Jae-in do të fitojë shumicën e ulëseve dhe do të rrisë shumicën në parliament.

Sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins, 10,591 janë infektuar dhe 225 persona kanë vdekur si pasojë e koronavirusit të ri në këtë shtet.\REl