Mickoski porosi Xhaferit: Kuvendi nuk është restaurant!

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Micoski, ka thënë se kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi sillet në mënyrë autokratike duke e ka porositur atë se nuk është mbi ligjet dhe se Kuvendi nuk është restaurant.

“T’i japin fund demagogjisë dhe leksioneve për demokraci pasi më së miri e praktikojnë autokracinë. Nëse nuk e kanë të qartë le ta kujtojnë një spiker të Kuvendit që sillet sikur shtëpia Ligjvënëse është restaurant nga Forina. Autonomi autokrate që e ka shpallur vetë dhe kurdo shkel procedura, cakton seanca, uzurpon procedura, emëron dhe shkarkon anëtarë të komisioneve “, tha Mickoski. Më tej ai shtoi: “Kemi parë shumë të tillë që kanë menduar se bota sillet rreth atyre, por ata kanë përfunduar keq, ka fytyrë dhe me turp të përjetshëm, kështu është ku autokrati nga Forina duhet të tij se nuk është mbi Ligjet, kurse Kuvendi i përket popullit”.