Me ndryshimet e Kodit Zgjedhor, Dibra, Mavrova dhe Rostushe zhvendosen nga njësia e gjashtë në të pestën

Në parlament arritën edhe ndryshimet e Kodit zgjedhor dhe Ligjit për letërnjoftime. Bëhet fjalë për zgjedhje ligjore që janë në “listën e prioriteteve” për sjellje para shpërbërjes së Kuvendit. Bëhet fjalë për ndryshimet që duhet të sillen në përputhje me rekomandimet e OBSE/ODIHR, ndërsa për të cilat kishte paralajmërime se do të jenë propozim i Qeverisë.

Me ndryshimet e propozuara, sipas informacioneve, është paraparë edhe rikufizim i njësive zgjedhore për zgjedhjet parlamentare, gjë për të cilën insistonte BDI, ndërsa LSDM vlerësonte se nuk ka kohë për një “operacion” të tillë për shkak të zgjedhjeve.

Paraprakisht, në parlament ka arritur dhe propozim-ligji për ndryshime të Ligjit për letër njoftime, por në lexim të parë gjithashtu i parashtruar edhe nga një grup i deputetëve. Për këtë propozim ligj kishte informacione se këto ditë ai është harmonizuar mes LSDM dhe Besës “në këmbim” të mbështetjes për Ligjin për PP.