Mbrojtja e Alves: Pamjet e videove “mohojnë rrënjësisht” versionin e viktimës

Është zbuluar tashmë një pjesë e apelit prej 24 faqesh të paraqitur nga avokati Cristobal Martell kundër urdhrit të përkohshëm të burgimit pa kusht të Dani Alves.

Reklama

Ish-lojtari i Barcelonës dhe Sevillas u arrestua më 20 janar, dhe që atëherë ai ka qenë në burg të përkohshëm pa kusht, i akuzuar për një sulm të dyshuar seksual të kryer në klubin e natës Sutton në Barcelonë më 30 dhjetor.

Dani Alves vë në pikëpyetje në apelin e tij rrëfimin e viktimës për imazhet e Sutton dhe pohon se ankuesja qëllimisht hyri në tualet pas tij pa e lejuar lojtarin të kalonte ose të hapte derën për të.

Sipas avokatit të Dani Alves, deklaratat e ankuesit “zbulohen të jenë jo-konsistente sepse janë të pasakta” dhe mund të jenë për shkak të një “shtrembërimi narrativ”.

Reklama

 

 

Në përmbledhjen e paraqitur nga ekipi, mbrojtja argumenton se pamjet e videove “mohojnë rrënjësisht” versionin e viktimës dhe nuk e tregojnë gruan e re në një klimë “terrori, frike apo dominimi”.

Programi Y ahora Sonsoles ka pasur gjithashtu qasje në ankesën e paraqitur nga mbrojtja e Dani Alves.

“Avokatët vënë në dyshim versionin e viktimës, madje edhe se ka pasur sulm seksual”, shpejtoi Sonsoles Onega në Antena 3.

 

 

Në letër, mbrojtja e Dani Alves argumenton se “vizioni i papasionuar i imazheve të kapura nga kamerat e sigurisë të ambienteve të Sutton është i mjaftueshëm për të vendosur në karantinë të rëndë ose dyshime për të vlerësuar disa deklarata faktike të ngritura pothuajse në kategorinë e fakteve të provuara”.

Reklama

 

 

“Shënohet hyrja e denoncueses, kushërirës dhe shoqes së saj dhe për 20 minuta të gjata vërehen pesë persona duke kërcyer në mënyrë lozonjare dhe festive… që është larg të qenit kontekst dhe skenar i “kanosjes mjedisore”.

Avokatët e Dani Alves mbrojnë se braziliani ka hyrë i vetëm në banjë: “Vërehet sesi Daniel Alves shkon majtas dhe hyn në derën e banjës… 2 minuta më vonë denoncuesja, pasi e kaloi atë kohë duke folur me të dy shoqet dhe një kamerier, ajo shkon në atë derë dhe hyn pa e lënë Daniel Alves të largohet apo pa e lënë të hap derën. Pamjet flasin vetë”, ka thënë mbrojtja e brazilianit.