Mbretëria e Bashkuar regjistron gati 43 mijë vdekje nga COVID-19

Vdekjet nga COVID-19 në Mbretërinë e Bashkuar kanë arritur në gati 43 mijë.

Numri zyrtar i vdekjeve zyrtare të Mbretërisë së Bashkuar Covid-19 ka arritur në gati 43,000, sipas një raporti të Reuters të të dhënave që përfshijnë raste të dyshuara, dhe konfirmon statusin e vendit si goditja më e keqe në Evropë.

Shifrat e reja nga Zyra e Statistikave Kombëtare për Anglinë dhe Uells sollën numrin e vdekjeve në të paktën 42.990, tregoi raporti.

Në raport janë përfshirë të dhënat e publikuara më parë nga Skocia dhe Irlanda Veriore, si dhe të dhënat e fundit të vdekjeve nga spitalet në Angli.