Mbledhje e jashtëzakonshme e NATO-s, për pandeminë me Kovid-19

Press Conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg

NATO Aleanca gjatë ditës së nesërme do të mbaj një mbledhje të jashtëzakonshme në rend dite të së cilës do të jetë pandemia me Kovid-19.

Sekretari gjeneral, Jens Stoltenberg njoftoi se konferencën në nivel ministror do ta udhëheq vet ai, ndërsa gjatë video konferencës do të vendoset për hapat e mëtejmë për tejkalimin e gjendjes me koronavirusin.

Stoltenberg me këtë rast ka theksuar se NATO është aktive që nga fillimi i krizës, duke kontribuar për parandalimin e virusit Kovid-19.

Në komunikatë, njeriu i parë i Aleancës paralajmëron edhe për lajmet e rrejshme dhe informatat të cilat siç thekson i liferojnë institucionet shtetërore dhe jo-shtetërore me qëllim që të shkaktojnë përçarje mes vendeve anëtare.

Për këtë shkak, shton më tej Stoltenberg është e nevojshme që aleatët të bashkëpunojnë që të zbulojnë dhe të pengojnë ndikimet e këtilla.