Mbi 50 mijë raste pozitive për 7 ditë në Zvicër

Aktualisht ka 3,503 pacientë Covid-19 në spitalet në të gjithë Zvicrën, sipas shifrave të FOPH të botuara nga RTS.

Zvicra po përdorte 77% të kapacitetit të saj aktual të kujdesit intensiv (1,054 vende), sipas SRF.

Sidoqoftë, pacientët me Covid nuk janë përhapur në mënyrë të barabartë në të gjithë vendin. Spitalet e shtrirë në Zvicrën frëngjishtfolëse kanë transferuar pacientë në spitalet në Bern dhe Cyrih ku ka më shumë hapësirë, sipas RTS. Në të njëjtën kohë autoritetet shëndetësore në Cyrih janë të shqetësuar nga rritja e numrit të shtrimeve në spital atje, të cilat ata thanë se mund të katërfishohen brenda dy javësh.

Raportimet javore të rasteve të reja arritën në 57,660, duke e çuar gjithsej në 211,933 që nga fillimi i pandemisë. Një javë më parë u raportuan 50,598 raste të reja laboratorike.

Vdekjet totale në Zvicër që nga fillimi i pandemisë kanë arritur në 2,666, nga të cilat 2,407 janë konfirmuar laboratorikisht.

Më 6 nëntor 2020, niveli i infeksionit 14-ditor të Zvicrës ishte 1,192 për 100,000.

Kantone me normat më të larta të infeksionit 14-ditor për 100,000 ishin Gjenevë (2,713), Valais (2,563), Fribourg (2,471), Jura (1,976), Vaud (1,921), Neuchâtel (1,844), Ticino (1,182), Appenzell Innerrhoden ( 1,160), St. Gallen (1,026) dhe Schwyz (941). Cyrihu kishte 842 – të gjitha të dhënat nga FOPH.