Mbi 1.9 milionë të infektuar me koronavirus, gati 120 mijë të vdekur në botë

Rastet globale COVID-19 tejkaluan 1.9 milion të hënën, raportoi Agjencia Anadolu sipas një raporti të kryer nga Universiteti Johns Hopkins me qendër në SHBA.

Të dhënat e Hopkins treguan se numri global i vdekjeve arriti në 118,459, ndërsa numri i personave që u shëruan qëndron në 446,002.

Ndërsa gjithsej 1,904,566 raste janë regjistruar në të gjithë botën, SH.B.A. ka më së shumti raste me më shumë se gjysmë milioni infeksione – mbi 572,000.

Ai gjithashtu ka numrin më të madh të vdekjeve me më shumë se 23,000, duke u bërë epiqendra e re e COVID-19.

Ndërsa Italia ka numrin e dytë më të lartë të vdekjeve me 20.465, Spanja është vendi i dytë me rastet më të larta, 169.496.

Kina së fundmi raportoi 3,345 vdekje dhe mbi 83,200 raste, transmeton lajmi.net.

Kohët e fundit, sipas të dhënave të Hopkins, fatkeqësitë ditore mbeten në shifra të vetme në Kinë dhe ajo regjistroi rikuperimet më të mëdha nga epidemia me mbi 78,000.

Në përgjithësi, virusi është përhapur në 185 vende që kur u shfaq për herë të parë në Kinë në dhjetor.

Megjithë numrin në rritje të rasteve, shumica e atyre që kontraktojnë virusin vuajnë nga simptoma të buta para se të bëhet një rikuperim.