Mbahet ceremonia për shënimin e 80-vjetorit të intelektualit, Ukshin Hoti

Në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren është mbajtur ceremonia e shënimit të 80-vjetorit të lindjes së intelektualit, profesorit dhe filozofit, emrin e të cilit e mban ky universitet.

Përvjetori i lindjes së Ukshin Hoti është shënuar, derisa ai vazhdon të jetë njëri nga 1,617 personat e zhdukur me dhunë nga lufta e fundit.

Në këtë ceremoni është vlerësuar lart figura e Hotit, derisa është përmendur periudha e viteve që ka kaluar në burg, pra 13 sish, që është e barabartë me periudhën e kaluar në universitet.