Martesa e sajuar e ”Zharkos” me Eminenë!

Medai Shaholli

Kryehajduti dhe kryemyftiu i BFI-së, mulla Sulë apo misionari i pansllavizmit me pseudonimi Zharko, është martuar para ca ditësh gjatë muajit ramazan me një vajzë të re lozonjare Eminenë nga Studeniçani.
Duket që kjo martesë për interes është bërë për t’i kryer ca punë të padukshme si pazare të ndyra mes mafijes së grupeve të ndryshme të interesit që kanë kapur nëntokën e ”dërzhavës” MV.

Mu për këtë martesë të kaparosur dhe të rregulluar nga mësitët e padukshëm të mafies shqiptare, plakushi i rrjedhur 74 vjeçar Zharko, thuhet se ka tërhequr 1milion € ”kesh” para nga një bankë si shpërblim mësitit që i ”zgjodhi” nusen e re Emine 25 vjeçare.

Me këtë martesë të ”aranzhuar” jo se nuk ka të drejtë të martohet edhe Zharko por, mosha e nuses Emine nuk i përgjigjet moralit dhe etikës qytetare të një prijësi fetar që ka roitur nga trutë.
Kjo martesë për interes është një njollë më shumë në ”surratin” e Zharko trimit në radhën njollave dhe turpeve të së kaluarës së tij antishqiptare.
Bëmat e Zharkos në të kaluarën e tij janë dëshmi e gjallë e tradhtisë së një imami servil ndaj pushtetit komunist jugosllav.
Ai që para katër dekadave në unison me politikën antishqiptare të pushtetit jugosllav dhe me luftën që bëhej në atë kohë kundër nacionalizmit dhe irredentizmit shqiptar gjatë ligjërimit të tij ka thënë se: ”Kush nuk është në rrugën e ”druzhe” Titos nuk është në rrugën e zotit”.
Ndërsa në një thënie tjetër me keqardhje po për Jugosllavinë socialiste ka thënë: ”Janë dy faktorë që po e prishin Jugosllavinë socialiste dhe ata janë shovenizmi dhe irredentizmi shqiptar”.

Ja kujt i ka shërbyer mulla Zharko për dekada të tëra me qëndrimet e tija të qarta kundër kërkesave të popullit shqiptar të Kosovës gjatë shtypjes dhe represionit të madh serb të viteve 80-ta!
Ja kush është Zharko pansllavisti që bekoi ish kryeministrin Nikolla Gruevski, me uratën e perëndisë u dëshironte popullit të qëndronte në pushtet një antishqiptar të dëshmuar.
Ja çfarë kryemyftiu mbajnë në krye të BFI-së shqiptarët e Iliridës dhe myftinitë e rretheve, që vazhdojnë ta përkrahin dhe ta mbështesin një megahajdut si Zharko, që ka uzurpuar për autoritetetin fetar në vend.
Kryemyftiu Zharko është shembulli më i keq në historinë e BFI-së, si kryeimami i zgjedhur përmes suporteve politike të pushtetit për interesa të tyre si njeriun i tyre që mban peng institucionin fetar për vite të tëra.