Mariçiq: Jemi gati të diskutojmë ligj për negociatat e anëtarësimit në BE

Zv. kryeministri Bojan Mariçiq, ka deklaruar sot para anëtarëve të Komisionit Parlamentar për Çështje Evropiane se ai dhe Qeveria janë të gatshëm të diskutojnë dhe miratojnë ligjin për negociatat për anëtarësim në BE.

“Tani duhet ta shfrytëzojmë këtë mundësi edhe për amendamentet kushtetuese edhe për diskutimin rreth ndryshimeve kushtetuese që të mos humbasim mundësinë që të gjithë të marrin pjesë në to sepse ka mekanizma. Madje jemi të gatshëm të diskutojmë një ligj për negociatat për anëtarësim në BE, në të cilin do të zgjidhim të gjitha çështjet dhe madje edhe një rol të fuqizuar të Parlamentit nëse është e vështirë ose e pamundur të ndryshohet Rregullorja e Kuvendit, gjë që e dimë se është një sfidë. vite më shumë jemi të gjithë të vetëdijshëm. Që të ketë gatishmëri dhe vullnet politik, le ta bëjmë në interes të qytetarëve që të shkojmë më shpejt”, tha zv. kryeministri duke iu përgjigjur deputetëve të opozitës VMRO-DPMNE.

Para nesh, tha Mariçiq, kemi për detyrë të marrim një vendim strategjik me të cilin do të përcaktojmë drejtimin e vendit në dhjetë vitet e ardhshme dhe do ta bëjmë të qëndrueshme perspektivën evropiane të Maqedonisë.

“Nga të gjithë ju të nderuar deputetë dhe përfaqësues të shoqërisë civile varet nëse viti 2023 do të jetë një vit për t’u kujtuar në perspektivën tonë të qartë dhe të besueshme evropiane apo një vit në të cilin do të përjetojmë një tjetër bllokadë, një bllokadë të re këtë herë të shkaktuar nga ne në vend”, tha Mariçiq i cili iu referua para Komisionit Parlamentar për Çështje Evropiane.

“Jam i sigurt se vendi ynë dhe shoqëria jonë do të gjejnë forcë të mjaftueshme për të marrë vendimin e duhur dhe se viti 2023 do të jetë viti që do të jetë një përcaktues kyç që do të përshpejtojë rrugën tonë për të arritur qëllimin tonë, që është viti 2030 ta mirëpresim si shtet anëtar i Bashkimit Evropian”, tha Mariçiq.