Maqedonia i bashkohet sanksioneve kundër Turqisë

Republika e Maqedonisë së Veriut do t’i bashkëngjitet sanksioneve kundër Turqisë, që i ka vendosur Bashkimi Evropian. Siç njoftoi shefi i diplomacisë evropiane, Zhozep Barel, këtyre sanksioneve do t’i bashkëngjiten edhe vendet tjera që pretendojnë të bëhen anëtare të BE-së: Shqipëria, Mali i Zi, Islanda dhe Ermenia, transmeton Gazeta Lajm.

KE ka vendosur sanksione ndaj Turqisë për shkak të kërkimeve për gas natyror që i bën Turqia në burimet e zbuluara afër Qipros.
Koncesionet për të nxjerrë gaz natyror në këto burime kanë fituar kompania franceze Total dhe ajo italiane, Eni. Mirëpo Turqia shpreh pretendime në bazë të lejes që ka marrë nga pjesa turke e Qipros, pavarësinë e së cilës njeh vetëm Ankaraja zyrtare.