LSDM: Mickoski e ka dëshmuar veten se është injorant i fundit i energjisë

Përmes një qasjeje të përgjegjshme dhe shtëpiake, Qeveria e udhëhequr nga LSDM-ja dhe institucionet kompetente arritën të sigurojnë furnizim stabil dhe të rregullt me ​​energji elektrike për të gjithë përdoruesit, edhe në vitin më sfidues për sektorin e energjisë, sipas LSDM-së.

“Hristian Mickoski e ka dëshmuar veten se është injorant i fundit i energjisë, të gjitha gënjeshtrat dhe skenarët e tij apokaliptikë i trembën qytetarët, dështuan.

Nuk ka kufizime të energjisë elektrike siç ka gënjyer Mickoski, përkundrazi gjatë gjithë kësaj periudhe krize kemi furnizim të pandërprerë me energji elektrike.

Dhe jo vetëm që të gjitha nevojat sigurohen 100% nga prodhimi vendas, por në mesin e janarit eksportojmë energji elektrike, që do të thotë një hyrje valutore shtesë.

Drejtori më i pasuksesshëm i ELEM/ESM, Hristijan Mickoski, parashikoi kolapsin e sektorit energjetik dhe realisht për herë të parë pas një periudhe të gjatë kohore të gjitha kapacitetet kyçen në rrjet.

Ishte e paimagjinueshme kur ai ishte drejtor i ELEM-it, tani ESM dhe këshilltar për energji i Nikolla Gruevskit, kur importi i rrymës së shtrenjtë dhe ndërprerjet e rrjetit energjetik ishin të përditshme.

Asokohe ishte e pamendueshme të llogaritej në energjinë elektrike nga burimet e rinovueshme, sepse pjesa e saj ishte e parëndësishme.

Sot, vetëm nga burimet e ripërtëritshme për më pak se një vit janë instaluar 141 megavat energji elektrike, shumë më tepër se sa për të gjithë kapacitetin e investuar në 11 vitet e qeverisjes së OBRM-PDUKM-së.

Nuk ka as rritje drastike të çmimit të rrymës, për të cilën edhe Mickoski ka gënjyer. Përkundrazi, çmimet nuk rriten, por ka edhe ulje të lehtë të faturave të familjeve dhe kompanitë e vogla dhe të mesme, rreth 72 mijë, marrin 20 për qind më të ulëta të energjisë elektrike.

E gjithë kjo është sukses i Qeverisë së udhëhequr nga LSDM-ja dhe kryeministri Dimitar Kovaçevski, ne kemi treguar se si duhet punuar me përgjegjësi dhe vendore në sektorin e energjisë.

Mickoski mund të mësojë se si të menaxhojë në mënyrë efikase sektorin energjetik”, thuhet në njoftimin e LSDM-së.