Lidhja e Rinisë e Kinës, organizata më e madhe rinore në botë

Ky vit shënon 100-vjetorin e themelimit të Lidhjes së Rinisë të Kinës.

Sipas Komitetit Qendror të kësaj organizate, deri në fund të vitit të kaluar Lidhja e Rinisë e Kinës kishte mbi 73.7 milionë anëtarë në mbarë vendin.
43.81 milionë anëtarë të saj janë studentë dhe pjesa tjetër janë nga ndërmarrjet, institucionet publike, bashkësitë urbane dhe rurale, organizatat shoqërore dhe fusha të tjera.

Në ceremoninë e kremtimit të 100-vjetorit të kësaj organizate që u zhvillua të martën në Pekin, presidenti kinez Xi Jinping u bëri thirrje të rinjve të vendit të bëjnë përpjekje për të realizuar Ëndrrën Kineze të rilindjes kombëtare.