Lamtumira e fundit për Vanjën në shkollën “Pestaloci”

Me lot në sy, nxënësit, shoqëria, arsimtarët, prindërit por edhe qytetarët e thjeshtë u përshëndetën me Vanja Gjorçevska, duke pritur radhë që të nënshkruajnë në librin e ngushëllimeve para shkollës Johan Hajnrik Pestaloci, ku ajo ka mësuar. Me pabesi të punësuarit ia dhanë lamtumirën e fundit Vanjës.
Arsimtarët nuk dinë që ta zgjidhin këtë detyrë, Vanja! Na fal, nuk mundemi, nuk dimë si të përshëndetemi…Të kesh rrugën e ndritshme drejt përjetësisë! Buzëqeshja jote dhe shpirti i sinqertë përgjithmonë do të mbeten në zemrat tona. Me dhimbje dhe dashuri të pafund, arsimtarët dhe bashkënxënësit e tu, e dashura Vanjë! – shkruan në FB statusin e profilit të shkollës.
Udhëheqësja e shkollës në bashkëpunim me më shumë psikolog plotësisht i është përkushtuar nxënësve, me qëllim që të sigurojnë mbështetje për tejkalim më të lehtë të kësaj ngjarjeje tragjike. Në librin e ngushëllimeve me trëndafil të bardhë u nënshkrua edhe presidenti Pendarovski me bashkëshorten.