Kur gjeneralit kroat Ante Gotovina, disa subjekte politike i ofruan pozita në parti, ai nuk pranoi dhe tha

“Si gjeneral i luftës jam hero dhe idealist, i përkas të gjithë popullit liridashës kroat, si politikan nuk mund ti përkas të gjithëve dhe përfundoj një palaço i zhytur me premtime të rreme duke zhgënjyer edhe varret e plagët e dëshmorëve dhe shokëve.

Më mirë një hero lufte, se sa një deputet a ministër apo edhe president e kryeministër zuzar…”