Kryeinspektorja paralajmëron dënime më të ashpëra për ndotësit e ambientit

Dënimet duhet të jenë më rigoroze. Përdorimi i karburanteve fosile është diçka që shteti duhet ta ndryshojë dhe sanksionojë nëse karburantet nuk janë të një cilësie të mirë. Kështu u shpreh drejtoresha e Inspektoriatit Shtetëror të Mjedisit, Ana Petrovska.

Në intervistën e saj për Radio Evropa e Lirë, e pyetur për njoftimin se vajrat e rrezikshëm ndotës janë përdorur për spitalet në vend, ajo tha se Inspektoriati Shtetëror i Mjedisit nuk ka autoritet të kontrollojë cilësinë e karburantit, dhe se ata kontrollojnë emetimet nga instalimet.

“Sipas ligjit, këto lëndë djegëse nuk duhet të digjen në vendin tonë, sepse ato devijojnë nga normat e përcaktuara në Rregulloren për cilësinë e karburanteve të lëngëta. Pasi ishim në krye të qeverisë, ne kontrolluam karburantin që digjet në instalimet nën juridiksionin tonë dhe konstatuam se ky lloj i karburantit as nuk importohet, por prodhohet dhe digjet këtu dhe ne ndërmorëm hapat që janë në kompetencën tonë”, deklaroi Petrovska. /SHENJA/