Kovaçevski: Vlerësojmë shumë mbështetjen e SHBA-së, ata janë partneri ynë strategjik për 30 vjet

“Për 30 vjet, SHBA-të janë partneri ynë strategjik afatgjatë me të cilin përmes procesit të Dialogut Strategjik po i çojmë marrëdhëniet tona në një nivel të ri, domethënës, në përputhje me kursin euroatlantik të vendit tonë”, ka shkruar kryeministri. Dimitar Kovacevski me rastin e Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

“Gëzuar 4 Korrikun, Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës! Ne vlerësojmë shumë mbështetjen e SHBA-së, që ka qenë partneri ynë strategjik afatgjatë për 30 vjet gjatë pavarësisë sonë dhe me të cilin, përmes procesit të Dialogut Strategjik, ne po i çojmë marrëdhëniet tona në një nivel të ri, domethënës, në përputhje me Kursi euroatlantik i vendit tonë. Partneriteti me SHBA-në ishte një mbështetje e fortë në arritjen e qëllimit tonë strategjik, anëtarësimit në NATO. Mbetemi në qëndrimet dhe përcaktimet e qarta, për të forcuar vlerat e përbashkëta, demokracinë dhe lirinë, të cilat janë themeli i vetëm për krijimin e vlerave reale dhe një shoqërie progresive, për prosperitetin e popujve tanë”, ka shkruar kryeministri Kovaçevski në Facebook.(INA)