Kovaçevski: Procesi për ndryshimet kushtetuese nuk do të ndalet

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski beson se VMRO-DPMNE do të qëndron në qëndrimin e saj rreth ndryshimeve kushtetuese të deklaruar në takimin e liderëve, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Kovaçevski vlerëson se në mesin e 120 deputetëve në Kuvend, shumica janë për integrimin e vendit.

“Procesi nuk do të ndalet pavarësisht ndryshimit të qëndrimeve të VMRO-DPMNE-së. Besoj se në mesin e 120 deputetëve në Kuvend ka një shumicë të madhe që janë për integrimet evropiane të vendit”, tha Kovaçevski.

I pyetur nëse ka afat deri në të cilin LSDM-ja do ta presë OBRM-PDUKM-në, Kovaçevski tha se afatet janë të përcaktuara me ligj dhe se propozimi do të dorëzohet në Qeveri nga Ministria e Drejtësisë, e më pas do t’i dorëzohet Kuvendit.