Kovaçevski: Nuk mund të ndërhyjmë nëse Bullgaria do t’i japë dikujt shtetësi apo banesë

Pasi ministri bullgar i Punëve të Jashtme, Nikollai Milkov, deklaroi sot se Hristijan Pendikov nga Ohri do të marrë shtetësinë dhe banesën sa më shpejt të jetë e mundur, sepse nuk ndihet i sigurt në vend, ndërsa kryeministri i RMV-së Dimitar Kovaçevski theksoi se nuk mund të ndërhyjnë në kjo.

“Sa i përket aktiviteteve që ka Bullgaria në kuadrin e shtetit të saj dhe në kompetencat e institucioneve të saj, ne nuk mund të ndërhyjmë këtu nëse do t’i japin dikujt nënshtetësinë apo do t’i japin një apartament, sikurse askush nuk mund të na ndërhyjë nëse vendosim të bëjmë atë me një qytetar”, tha Kryeministri.

Nuk përjashtohet mundësia që Pendikov të marrë siguri personale.

Në Ohër ka ndodhur një përleshje, gjatë së cilës tre persona kanë sulmuar Pendikovin, pas së cilës Bullgaria e ka dërguar në Sofje me një aeroplan qeveritar për mjekim. Djali është sekretar i klubit bullgar në Ohër.