Koronavirusi mund të bëjë që në zgjedhjet presidenciale në SHBA të votohet me postë

A woman walks out of a booth after voting in the Virginia Democratic primary at the Hillsboro Old Stone School in Hillsboro, Virginia on March 3, 2020. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

Shumë demokratë kanë bërë thirrje për votime me postë, për t’u siguruar që amerikanët mund të qëndrojnë të sigurt ndërsa vënë votën. Por Presidenti Trump, nga ana tjetër, ka akuzuar që votimi me postë mund të “korruptohet”, raporton CNN, transmeton lajmi.net.Dokumenti, dale nga Laboratori për Demokraci dhe Polarizim në Universitetin Stanford, mori në shqyrtim – Kaliforni, Juta dhe Uashington – për ta aplikuar këtë metodë fillimisht.Përkundër pretendimeve të presidentit Trump, raporton CNN, gjetjet rezultuan se votimi me postë nuk i jep asnjë partie përparësi në pjesëmarrje.