Konsulli Kadri Gërvalla,u shkarkua sepse ishte njeri i Fatmir Limës!

KADRI GËRVALLA- JURIST I DIPLOMUAR
Specializant per Marrdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci
Ambasador i Paqes Federale,Universale
VETERAN I LUFTËS,SI PJESTAR I UÇK-së.
Prononcim për Media:
Me një vendim të Minsitrit z-Konjufca,në mesin e të larguarve figuroi edhe emri im.Është një vendim I padrejtë ,I pa menduar mire dhe I pa vlersuar mire në raportë me mua si Konsull.
-Unë jam emruar konsull ne nëntor te vitit 2018,duke e pasë bazen ligjore,pasi kam qenë pjesë e konkurseve dy here qe ka pasë MPJ.Duke I kalur provimet me shkrim dhe intervistat qe kemi pase ne Qeveri,une jam vlersuar lartë per dergimin tim ne sherbime konsullore dhe diplomatike.Prandaj,une kam qene ne liste te pritjes per te emruar dhe fakt qe Z -Limaj e ka propzur emerin tim Ministrisë,duke e ditë shkollimin tim,vlerat e mia dhe kontributin tim qe kam ber me vite ne diaspore,pasi qe kam jetuar dhe vepruar atje.Dhe nese ka qene e paligjshme ,qfaj kam une ,ketu ateher eshte dshte qe Ministri te merren me ish Ministrin z PACOLLI i cili ma ka leshuar vendimin jo me mua.Kur kam marr vendimin me te njejtin ligj paska qene ne rregull,e tash sipas Konjufces ,qenka jo i rregullt,une jam jurist me profesion ,por ju ltem kjo zyra ligjore ne MPJ-duhet ta keshilloj ma mire MINistrin.
-Për opinionin do te prononcohem , jo per ata qe me njohin se e din te gjithe kush eshte Kadri Gervalla,sa kam kontribuar per Lirinë dhe Pavaresine e Kosoves ,por per ata aktiviste te vetvendosjes dhe vet Ministrit I cili nuk e ka lexuar biografin time,apo I eshte friksuar biografis time.
Jam I vetmi diplomat I Kosoves në botë qe kam dashte qe ne mandatin tim 4 vjeqar ti kursej qeveris shtetit te Kosoves 100.000 mij€.
JAM I VETMI DIPLOMAT QE QERANE BANESESE E KAM PAGUAR VET,DUKE I KURSYER SHTETIT RRETH 20.000€ në vit
Jam i vetmi diplomat qe veturen time private e kam perdoru me te gjitha shpenzimet e mia per takime bilaterale m,e shoqata me institicione gjermane,duke e kursyer shtetin e kosoves dhe kurr se kam perdorur veturen e konsullates.
Jam i vetmi diplomat qe nuk kam pas telefon fiks ne zyre.Te gjith telefonatate i kam ber me telefonin tim privat te dores ,dhe e kam paguar vet,duke e kursyer shtetin e kosoves.
Ket mundeni ta vertetoni,nese doni te pyetni ne Konsullaten e Kosoves ne Shtutgart.
Une do bej ankese ,per hire te vertetes,ndersa per shkollimin tim vlerat e mia,opinionin per mua do ju bashkangjis biografin time si dokumet shtesë.Nese MPJ-nuk,merren me ankesen time ,une do te bej padi ne gjykatë,pasi keta po dojnë ligj dhe vlera,drejtesi,atehet do ti
Këtë të gjitha te dera.
Vetvendosje ,nese eshte thtrrë ne ligj ,ne vlera ne shkollim,une te gjitha I pata,ateher Minister pse me Largove?
-Pra thjeshte me larguan pse isha njeri I Fatmir Limes,por mburrem qe kam qene diplomati me I vlersuar ku kam prezentuar ne menyre profesionale dhe dinjetoze shtin tim te Kosoves,qe e dua dhe kam punuar dhe kontribuar ma shumë ..Prandaj edhe vet Fatmir Lima dhe vet partia NIsma,mburret qe pati nje diplomate si Kadri GERVALLA,me vlera dhe prezentoi dhe perfaqesoi shtetin e Kosoves si eshte më s´ miri.

KADRI GËRVALLA- JURIST I DIPLOMUAR
Specializant per Marrdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci
VETERAN I LUFTËS,SI PJESTAR I UÇK-së.
Ambasdor i Paqes Federale Universale
Botteneckerstrasse 3/1 71711 MURR
GJERMANI 00491622018064

— cv

Kadri Gërvalla u lind më 29.05.1966 në Lupç të Poshtëm, Komuna e Besianës.Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen, drejtimi ekonomik-komercial, në Prishtinë.

Fakultetin Jurdik e ka kryer në Prishtinë dhe gjithashtu e ka përfunduar kursin pasuniverzitar ,për Marrëdhënie Ndërkombtare e Diplomaci, në Akademinë Diplomatike Shqiptare, në Tiranë, ku është pajisur me diplomën e ADSH-së.

Për shkaqe politike u largu nga Kosova në nëntor të vitit 1992 dhe u vendos në Austri.

Nga ajo kohë nuk e ka pushuar aktivitetin e tij politik dhe ka pasur një varg angazhimesh të llojllojshme, duke qenë edhe në udhëheqje të shoqatave, të gazetave të ndryshme në gjuhën shqipe, që botoheshin nga mërgimtarët nga Kosova dhe nga viset tjera shqiptare.

Në vitet 1990-1991 ishte kryetar dhe njëri, ndër themeluesit e shoqatës “BASHKIMI I RINISË”,që vepronte në Kosovë.At kohë bashkëvepronte me Fatmir Humollin,Fehmi Pirevën,Enver Fazliun etj.

Si student në Univerzitetin e Kosovës ,ka qenë bashkpuntor i Gazëte së studentëve “BOTA E RE”.

Pasi shkoi në Austri, kreu detyrën e kryetarit të shoqatës “FADIL VATA”,prej vitit 1992-2002, dhe duke qenë afër strukturave të LPK-së, bëhet kryetar i LPK-se , për Austrinë e Ultë.I bindur se dituria është rruga e shpëtimit për mërgimtarët,themeloi SHKOLLEN shqipe në Austrin e Ultë dhe caktohet pergjegjës i sajë,prej vitit 1996-2002 .

Gjat viteve. 1995-1997 ishte Sekretar i shoqatave shqiptare në Austri.

Në fushën e gazetarisë ishte korrespodent i gazetës “ZERI I KOSOVËS”, e cila botohej në Zvicerr,prej 1992-2000, ndërsa më 1996-1999 u bë redaktor i gazetës “ALBA” .
PËRGJEGJES PER INFORMIM DHE PROPAGANDIM I FONDIT “VENDLINDJA THËRRET” NË AUSTRI.

Një kontribut të madh e dha në fondin “VENDLINDJA THËRRET” gjatë viteve 1997-1999, kur u zgjodh edhe nënkryetar, ndërsa po në këtë periudhë ishte edhe përgjegjës për informim dhe propoagandim i ketij fondi në Austri.

Gjat perudhes se 1998/ 99;ka mbajtur mbi 200-Tubime me mergimtaret duke i njoftuar për Luftën dhe duke kontribuar ne logjistiken e sajë.

Ishte njeri nder organizatorët e shumë protestave dhe demonstratave ne diasporë ne mbrojtje dhe internacionalizimin e qeshtjes se Kosoves.

Organizator i rregullt i “FLAKëS SE JANARIT” Në nderim te heronjëve Jusuf, Bardhosh Gervalla dhe Kadri Zeka.

AKTIVITETI POLTIK:
ANTAR I KRYESISE SE LPK-SË,AUSTRI 1992/2000
Antar i Kryesise se PDK-ne AUSTRI 2000/2002
Zëdhënës i PDK-SE NË GJERMANI 2005/2014
ANTAR I KRYESISE NISMA PER KOSOVEN 2016/2018

VETERAN I LUFTËS-SI PJESTAR I UÇK-SË.

DIPLOMË PASUNIVERZITARE NGA ADSHJ-JA-TIRANË

TRAJNIME: Trajnim për Marrëdhenje Ndërkombëtare e Diplomaci pranë ADSH-së në Tiranë –

Mirënjohëje: Nga UNIONI ARTISTIK I KOMBIT SHQIPTAR Në DIASPORË, për kontributin e dhën në interesë të çeshtjes kombtare. 28.11.2009-Haidelberg-Gjermani:

Mirënjhëje: Nga SHOQATA ILIRIA në Gjermani,me motivacion-Kontribut ,në ruajtjen e vlerave te mirfillta kombëtare,23.01.2011.

SHTETËSIA
KOSOVARE
AUSTRIAKE

GJUHËT:
SHQIPE-AMTARE
GJERMANISHT
KROATISHT

PUNSIMI:
AUSTRI 1992-2002
GJERMANI 2002-2018 menagjer FIRMA GERADEL
Konsull i Republikës së Kosovës në Stuttgart 2019-2023

BOTIME:
BREGU I DIELLIT –TIRANË 1994
TË LIRË PASKETAJ-TIRANË 1998
SYTË NGA KOSOVA-PRISHTIN 2008
ROLI I MEDIAS NË BISEDIMET E VJENËS Prishtinë 2010 .
FJALËN SE NDALI… PRISHTINë 2013
ZEQIR GERVALLA Poeti i Ribashkimit kombëtar 2017

Kadri Gervalla është i martuar me zonj-Igballe Gervalla-Juriste e Diplomuar dhe kan dy djem:FLAMURIN DHE JETLIRIN,DHE JETOJNË NË GJERMANI.