Komshiq: Herët a vonë Bosnja do të bëhet shtet qytetar

Bosnja dhe Hercegovina do të bëhet shtet qytetar herë a vonë.

Kjo është diçka për të cilën vlen të luftohet, sipas anëtarit të presidencës së këtij vendi, Zhelko Komshiq. Ky është mesazhi i tij në 30-vjetorin e pranimit të Bosnjës dhe Hercegovinës në Kombet e Bashkuara, raporton N1, transmeton KlanKosova.tv.

“30 vjet më parë Republika e Bosnjës dhe Hercegovinës u pranua në Kombet e Bashkuara. 30 vjet pas, fatkeqësisht, ende nuk është ajo për çfarë kemi luftuar. Nuk kemi luftuar për kantone, entitete, shtëpi, që nuk janë gjë tjetër veçse mekanizma bllokim në duart e degëve të Zagrebit dhe Beogradit, përmes së cilave ata marrim pjesën më të madhe të sovranitetit”, ka shkruar ai në Facebook.

“Bosnja dhe Hercegovina do të jetë shtet qytetar, herët ose vonë. Për këtë vlen të luftohet dhe do të bëhemi qyqarë, të cilët pajtohen me gjithçka që u vihet në tavolinë dhe pajtohen ta nënshkruajnë me kërcënimin e parë nga bashkësia ndërkombëtare”.