Kombinimi i cigareve elektronike dhe cigareve të rregullta është vdekjeprurëse

Cigaret elektronike rrisin ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve kronike të mushkërive, veçanërisht kur kombinohen me një cigare të rregullt.

Sëmundjet e shkaktuara nga cigarja elektronike janë astma, bronkiti, emfizema ose sëmundja pulmonare obstruktive kronike.

Por studimet kanë zbuluar se personat që përdorin një cigare elektronike ndërsa pinë cigare të rregullt përballen me një rrezik edhe më të madh të zhvillimit të sëmundjes kronike të mushkërive.

Mjekët arritën në përfundimin se cigaret elektronike janë të dëmshme në vetvete dhe pasojat e tyre janë të pavarura nga fakti nëse dikush pi cigare të rregullt apo jo.

Për ata që janë përdorues të cigares elektronike dhe duhanpirës në të njëjtën kohë, rreziku është edhe më i madh (më shumë se trefish).

“Përdoruesit e dyfishtë – siç është rasti me shumicën e përdoruesve të cigareve elektronike – kanë rrezikun e kombinuar të cigareve elektronike dhe konvencionale, kështu që ata në të vërtetë janë në një pozitë më të keqe se duhanpirësit e rregullt,” tha një mjek./kp