Kolaps në SHBA, një stuhi akulli – Fluturime të anuluara trafik i bllokuar

Një stuhi dimërore e ndjekur nga një stuhi akulli paralizoi pjesën më të madhe të Shteteve të Bashkuara mbrëmë, duke shkaktuar anulimin e më shumë se 1,700 fluturimeve në të gjithë vendin, duke bllokuar trafikun ndërshtetëror përmes Arkansas dhe duke shkaktuar aksidente të rënda në Teksas, një shtet që nuk është mësuar me akull.

Ndërsa stuhia e akullit u zhvendos në lindje dje, paralajmërime për stuhi të rënda u lëshuan nga Teksasi Perëndimor deri në Virxhinia Perëndimore. Disa raunde reshjesh të përziera, duke përfshirë shiun e ngrirë dhe reshjet, priten më vonë sot, që do të thotë se disa rajone mund të goditen nga stuhia disa herë, paralajmëroi Shërbimi Federal i Motit.

Përplasje të shumta u raportuan në Austin, Teksas, me të paktën një vdekje, sipas Departamentit të Zjarrfikësve të Austin. Në Qarkun Travis, Teksas, që përfshin Austin, policia merrte thirrje për aksidente çdo tre minuta, thanë zyrtarët lokalë.

Vetëm dje në mëngjes, rreth 7000 ndërprerje të energjisë elektrike u raportuan në Teksas për shkak të akullit në linjat e energjisë elektrike ose pemëve të rrëzuara.

Një flotë automjetesh emergjente u dërgua në rreth 1600 vende dhe rrugë nën akull.

Në Arkansas, guvernatori republikane Sarah Huckabee Sanders shpalli gjendjen e jashtëzakonshme mbrëmë për shkak të stuhisë së akullit dhe tha se kushtet e këqija të rrugës kishin ndaluar dërgesat e ushqimeve në mëngjes në dyqane.

Shkollat ​​dhe kolegjet në Teksas, Oklahoma dhe Arkansas kanë njoftuar se do të mbyllen dhe mësimet do të mbahen online.