Kina i kthen përgjigje SHBA-së nëse koronavirusi “rrjedhi nga një laborator”

Chinese Foreign Ministry new spokesman Zhao Lijian gestures as he speaks during a daily briefing at the Ministry of Foreign Affairs office in Beijing, Monday, Feb. 24, 2020. China???s foreign ministry on Monday said it didn???t matter that three expelled journalists had nothing to do with a Wall Street Journal editorial that Beijing deemed racist, and called on the paper to apologize. (AP Photo/Andy Wong)

Kina thotë se nuk ka asnjë provë të Covid-19 me origjinë nga një laborator kinez, pas raportimit nga CNN se zyrtarët e inteligjencës dhe sigurimit kombëtar amerikan aktualisht po hetojnë rastin.

Duke folur të enjten në konferencën e përditshme të Ministrisë së Jashtme të Ministrisë së Jashtme, zëdhënësi Zhao Lijian tha:

“Pozicioni i Kinës ka qenë i qartë në lidhje me origjinën dhe rrugët e transmetimit të koronavirusit të ri. Ne gjithmonë mendojmë se kjo është një çështje shkencore që duhet të studiohet nga shkencëtarët dhe ekspertët mjekësorë.

“Unë do të doja t’i kujtoja njerëzit: Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit ka thënë vazhdimisht se nuk ka ndonjë provë që tregon se virusi është krijuar në laborator. Shumë ekspertë të njohur mjekësorë në të gjithë botën kanë përshkruar gjithashtu teori të tilla si ‘rrjedhje nga laboratori’ si mungesë e ndonjë prove shkencore.

“Një sëmundje infektive është armiku i zakonshëm i njerëzimit dhe bashkësia ndërkombëtare mund ta mposhtë atë vetëm përmes përgjigjeve racionale. Kina do të vazhdojë të punojë me vendet e tjera, duke ndihmuar njëri-tjetrin dhe duke u bashkuar për të fituar këtë luftë midis njerëzimit dhe një sëmundje të madhe infektive”.