Johnson: Lockdown mund të zgjasë deri në fund të marsit

epa07750246 Boris Johnson, British prime minister, delivers the opening remarks during the National Policing Board meeting in London, Britain, on 31 July 2019. EPA/Simon Dawson / POOL

Kryeministri britanik, Boris Johnson u tha ligjvënësve se bllokada e Anglisë mund të zgjasë deri në fund të marsit.

Johnson i tha Dhomës së Komuneve, përpara një vote për të kaluar në një bllokadë totale në Angli, se legjislacioni lejon masa më të ashpra që të mbeten në fuqi në vend deri më 31 mars, nëse është e nevojshme.

Komentet e tij vijnë më pak se 24 orë pasi ai tha në një konferencë shtypi se masat në të gjithë vendin do të rishikoheshin në mes të shkurtit.

Johnson tha se ”ndryshimi i datës është për shkak të projektligjit që lejon lirimin rajonal të rregullave nën sistemin e nivelit të BM”.

“Kufizimet do t’i nënshtrohen rishikimit të vazhdueshëm, me një detyrim ligjor për të rishikuar çdo dy javë dhe një detyrim ligjor për t’i hequr ato nëse nuk konsiderohen më të nevojshme për të kufizuar transmetimin e virusit,” tha ai.