Jetë më e shtrenjtë në Maqedoni, rriten shpenzimet

A general view shows Skopje's main square, Macedonia, on February 6, 2019. - On February 30, 2019, Macedonia was formally invited to join NATO and in order to enter the military alliance, the country, at the insistence of its neighbor Greece, agreed to change its name to the Republic of North Macedonia. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)

Jeta në Maqedoni është më e shtrenjtë.

Disa nga sendet ushqimore janë më të lira, por një pjesë e madhe e tyre janë më të shtrenjta se më parë.

Kostoja e jetesës dhe çmimet e shitjes me pakicë janë rritur, tregojnë të dhënat nga Enti Shtetëror për Statistika.

Në janar të këtij viti ato u rritën për 0.1 përqind krahasuar me një muaj më herët, dhe krahasuar me janarin e vitit të kaluar ato u rritën për 0.6 përqind.

Ulje të shpenzimeve për jetesë ka tek mishrat për 0.8 përqind, dhe verërat për 0.3 përqind dhe pije alkoolike për 0.2 përqind.