Japonia shpall gjendje të jashtëzakonshme për 30 ditë

Japan's Prime Minister Shinzo Abe (R) attends a meeting between the government and the ruling parties at his official residence in Tokyo on April 7, 2020. - Japan's Prime Minister Shinzo Abe said on April 6 the government plans to declare a state of emergency and proposed a stimulus package worth 1 trillion USD as new coronavirus infections spike in Tokyo and elsewhere. (Photo by STR / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT

Kryeministri japonez Shinzo Abe shpalli zyrtarisht gjendjen e jashtëzakonshme për 30 ditë.

Gjendja e jashtëzakonshme do të zgjasë nga sot deri më 6 maj dhe do të jetë në vend në shtatë prefektura të goditura nga viruset, përfshirë Tokion.

Abe kishte njoftuar dje që ai do të bënte deklaratën sot, pasi vendi sheh rritje të thurjeve në raste, shkruan CNN.

Sipas deklaratës, “aktiviteti themelor ekonomik” do të vazhdojë ende, me transport publik dhe supermarkete të mbetet i hapur.

Njerëzit nxiten të qëndrojnë në shtëpi dhe të mos bëjnë udhëtime të panevojshme.

Deri më tani në Japoni janë shënuar 92 viktima nga Covid-19 dhe janë infektuar 3,906 persona.