Ivanovska: Skriningu me BE-në do të pastrojë punësimet partiake

Kryetarja e Komisionit Kundër Korrupsionit, Biljana Ivanovska, u shpreh optimiste se skriningu me BE-në do të pengojë punësimet partiake në institucione.

“Skriningu me BE-në do të pastrojë punësimet partiake në administratë dhe do të shkojë sipas kualifikimeve. Ai sistem do t’i parandalojë ato punësime partiake.

Nga atje do të thonë që nuk mund të bëhet kështu. Nëse duam të jemi në shoqërinë e vendeve ku funksionon shteti i së drejtës, duhet edhe t’i harmonizojmë ato.
Konkurrencë e ndershme, përzgjedhje e njerëzve cilësorë që do të udhëheqin institucionet”, tha Ivanovska.