iPhone 14 i Apple mund të vonohet për shkak të bllokimeve si pasojë e COVID-19 në Kinë?

Ukraina pretendon se Rusia ka vendosur rreth 400-500 mina të vjetra sovjetike në Detin e Zi, duke e bërë të pamundur eksportin e mallrave nga portet e saj.

Zëdhënësi i administratës ushtarake rajonale të Odesës, Serhiy Bratchuk, thotë se Rusia “ka krijuar një krizë ushqimore në botë” duke bllokuar portet, duke shtuar se Rusia po përdor një “alibi informacioni” duke fajësuar Ukrainën për krizën ushqimore.

Portet e Detit të Zi të Ukrainës janë bllokuar që nga fillimi i luftës më 24 shkurt, duke pezulluar eksportet jetike të drithit dhe zyrtarët thonë se 20 milionë tonë drithë janë bllokuar tani në vend.

Еве ги симптомите за присуство на наслаги во крвните садови …
OKB thotë se disa vende mund të përballen me zi buke afatgjatë nëse eksportet e Ukrainës nuk rikthehen në nivelet e paraluftës.

Rusia ka ofruar hapjen e një korridori përmes Detit të Zi për dërgesat e ushqimit, në këmbim të lehtësimit të sanksioneve.