Interportet kineze, fluks të madh trena mallrash drejt Evropës

Interportet kineze të Manzhouli dhe Suifenhe, në kufirin midis Kinës dhe Rusisë, kanë parë më shumë se 15.000 trena mallrash Kinë-Evropë që nga fillimi i aktiviteteve të tyre në 2013, njoftoi “China Railway Harbin Group Co.”, citon “Xinhua”.

Një total prej 15.001 trena mallrash ndërkufitarë kaluan nëpër dy interportet kryesore në provincën verilindore të Heilongjiang, duke trajtuar ngarkesa prej gati 1.38 milionë njësi ekuivalente me 20 TEU.

Mallrat e importuara dhe të eksportuara përfshijnë kryesisht nevojat bazë dhe makineritë industriale.

Deri më sot, mbi 20 linja trena mallrash Kinë-Evropë kalojnë nëpër dy interporte, duke lidhur 13 vende evropiane me 60 qytete kineze, përfshirë Guangzhou dhe Suzhou. (Elona)