Imami nga Shkupi: Mbyllja e përkohshme e xhamive nuk është fundi i besimit (VIDEO)

Edhe këtë të premte xhamia Mustafa Pasha në Shkup mbeti e zbrazur. Besimtarët myslimanë në Maqedoninë e Veriut, as sot nuk falën namazin e Xhumasë, shkruan gazeta LAJM. Imami Abdusamet Zeiqiri, thotë se besimtarët duhet të shmangin lutjet nëpër Xhami deri sa zgjatë pandemia me koronavirusin.

Imami nga Shkupi: Mbyllja e përkohshme e xhamive nuk është fundi i besimit (VIDEO)

Imami nga Shkupi: Mbyllja e përkohshme e xhamive nuk është fundi i besimit (VIDEO)

Posted by Lajm TV on Friday, April 3, 2020

Besimtarët që ende kanë dilema nëse duhet të anulohet falja e Xhumasë, imami i porositë që t’i përmbahen apeleve të autoriteteve kompetente dhe thotë se mos falja e Xhumasë është vetëm masë preventive për mbrotjen e shëndetit.

Imami ka përshkruar edhe ndjenjën e tij në këtë situatë pandemie, kur thërret ezanin pa prezencën e besimtarëve në xhami.

Për shkak të situatës së përgjithshme të krijuar në vend nga përhapja e koronavirusit të ri (COVID-19) Bashkësia Fetare Islame pezulloi faljen e namazit nëpër xhami dhe tubimeve të tjera fetare./ Gazeta LAJM