Ilir Shaqirit i thurrin poezi

Ti thurrësh dikujt vargje për së gjalli, ky është respekt i madh, mirënjohje e rrallë.

Me rastin e ditëlindjes, këngëtari i madh i këngës shqipe, Ilir Shaqiri, është befasuar këndshëm me një poezi kushtuar atij dhe këngës së tij.

Lule Bora, në këtë poezi me titull “Kënga e tij”, e ka portetizuar në mënyrë briliante Ilir Shaqirin dhe këngën e tij.

KËNGA E TIJ

(Kushtuar këngëtarit të madh Ilir Shaqiri)

Emri i tij – madhështi
krenari e ngrohtësi
zëri i tij – alarm për ne
sot, nesër ashtu si dje!

Kënga e tij –
dritë për dëshmorin,
pushkë për luftëtarin,
liri për vatanin!

Na e ka ngroh shpirtin
në ditë të acarta
ah ajo këngë e tij
na ka bërë me flatra!

Na ka dhënë forcë
ndër vite qëndresë
ai zë, ai emër
më e bukura shpresë!

Si të lexosh një libër
është një këngë e tij,
ndër të paktat qe ka kjo bote
neve na ra kjo mrekulli!

Rrjedh si gjaku neper damar
ndjehet n’shpirt çdo tingull i saj,
kënga e tij eshte akademi
ndriçim historie, përjetësi!

Urime ditëlindjen i nderuar 🎂🥂
Paq bekimin e zotit perher!

Nga: Lule Bora

Urime edhe nga stafi ynë! Shëndet e të mbara!

/Kosovarja/