Grenell, pjesë e delegacionit amerikan që do të vizitojë Prishtinën

U.S. President Donald Trump's envoy for the Kosovo-Serbia dialogue, Ambassador Richard Grenell speaks during a press conference after a meeting with Serbian President Aleksandar Vucic in Belgrade, Serbia, Friday, Jan. 24, 2020. Grenell is meeting Serbian President Vucic in order to move the dialogue and normalize relations between the two sides.(AP Photo/Darko Vojinovic)

Një delegacion i Shteteve të Bashkuara, i udhëhequr nga Koorporata Financiare Ndërkombëtare për Zhvillim (DFC), Adam Boehler, do të vizitojë Prishtinën, në kuadër të vizitës që pritet të fillojë nga Athina.

Pjesë e delegacionit do të jetë edhe i dërguari i posaçëm për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, Richard Grenell, bëhet e ditur në një njoftim.

Kjo vizitë do të ndodhë pak javë pas nënshkrimit të marrëveshjes ekonomike në mes të Kosovës dhe Serbisë në Uashington më 4 shtator, në prani të presidentit të SHBA-së, Donald Trump, si dhe arritjes së njohjes reciproke mes Kosovës dhe Izraelit.

Delegacioni do të vizitojë Athinën, Prishtinën, Beogradin dhe Izraelin, në këtë udhëtim të planifikuar deri më 25 gusht.

Në njoftim theksohet se çështjet të cilat do të diskutohen kryesisht kanë të bëjnë me bashkëpunimin ekonomik dhe stabilitetin rajonal si dhe në Lindje të Mesme.

Loading...