Gazetarët e Ukrainës vlerësohen për guxim nga bordi i çmimit Pulitzer

Gazetarëve ukrainas u është dhënë një citim i veçantë nga organizatorët e çmimit prestigjioz Pulitzer.

Çmimet nderojnë më të mirët në gazetarinë amerikane, por këtë vit u paralajmërua gjithashtu puna e gazetarëve ukrainas në mes të luftës, shkruan Skynews, transmeton Klankosova.tv.

Bordi i lavdëroi ata për “guximin, qëndrueshmërinë dhe përkushtimin e tyre ndaj raportimit të vërtetë gjatë pushtimit të pamëshirshëm të vendit të tyre nga Vladimir Putin dhe luftës së tij propagandistike në Rusi”.

“Megjithë bombardimet, rrëmbimet, pushtimet dhe madje edhe vdekjet në radhët e tyre, ata kanë këmbëngulur në përpjekjet e tyre për të ofruar një pamje të saktë të një realiteti të tmerrshëm, duke i bërë nder Ukrainës dhe gazetarëve në mbarë botën”, thuhet në deklaraten e tyre.