Flet për Lajm kandidatja shqiptare për kryeministre në Liban: Dua ta udhëheqë Libanin si dikur Pashko Vasa!

Xhada Arnauti (Xhada Shqiptare në përtkhim nga turqishtja) është mes kandidatëve për kryeministër në Liban. Ajo është emër i njohur në Liban dhe më gjerë në Lindjen e Mesme, ndërsa dekadat e fundit ishte larguar në ekzil në Kanada. Xhada Arnauti është edhe shkrimtare, kurse në një deklaratë për Lajmi ka folur shkurt për biografinë e vetë, si dhe për pretendimet politike.

“Familja ime ka ardhur nga Shqipërië në Egjipt, e pastaj nga Egjipti në Liban, në kohën kur administrator i Libanit ka qenë Pashko Vasa. Edhe unë dua ta udhëheqë Libanin si dikur Pashko Vasa”, thotë Arnauti.

Ajo konsiderohet si një zë i rëndësishëm kritik kundër qeverive diktatoriale. Arnauti është futur në kombinimet për keryeministre të mundshme pas pas dorëheqjes së kryeministrit të deritanishëm Libanian, Sadi Hariri, nën presion të protestave të vazhdueshme rrugëve të kryeqytetit të këtij vendi. osmane (1883-1892).