Filloi vaksinimi në Serbi, e para u vaksinua kryeministrja Bërnabiq

Beograd, 24. decembra 2020 - U Srbiji je danas pocela vakcinacija protiv korona virusa, a prvu vakcinu primila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic. Premijerka je Fajzerovu vakcinu primila u Intitutu za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" pred kamerama. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Serbia është vendi i parë në rajon në të cilën ka arritur vaksina “Fajzer”. Kryeminsitrja serbe Ana Bërnabiq në Institutin “Torlak” në Beograd e pranoi vaksinën kundër Kovid-19, me çka edhe zyrtarisht Sërbia filloi procesin e vaksinimit kundër koronavirusit. Pas Bërnabiqit vaksinën e kanë pranuar edhe ministrja për punë dhe çështje sociale Darija Kisiq-Tapçeviq dhe epidemiologu Predrag Kon.