Filloi seanca e qeverisë: Diskutohet vendosja e orës policore

Seanca e Qeverisë filloi në orën 12 dhe do të vendoset me propozimin e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Komisionit për Sëmundjet Infektive për vendosjen e orës policore nga ora 22:00 në mbrëmje deri në 05:00 të mëngjesit në të gjithë vendin.

Komisioni vlerëson se një masë e tillë rigoroze do të ketë një efekt dhe tani propozimi do të zgjasë dy javë, për sa kohë që një cikël epidemiologjik. Analizat tregojnë se numri i të infektuarve po rritet dhe numri i shtrimeve në spital do të rritet.

Filipçe vuri në dukje se është propozuar që shteti i ndalimit të qëndrojë për dy javë, për sa kohë që një cikël epidemiologjik.

– Incidenca është më e larta në Shkup, Kavadarci, Negotinë, Prilep dhe Ohër. Kjo përsëritet në një mënyrë që ka një fluks të shtuar të pacientëve në spitale. Në Kavadarci, Sëmundjet Infektive dhe Repartet Shtesë janë mbushur plotësisht dhe spitali modular ka filluar funksionimin. Theshtë e njëjta gjë në Prilep, dhe ne shohim këtu në Shkup ka gjithnjë e më shumë raste që kërkojnë shtrim në spital dhe kjo është arsyeja pse spitali modular u kthye në Klinikën e Sëmundjeve Infektive dhe tani të gjitha klinikat e brendshme janë përsëri gati. Ne e organizuam atë sot gjatë mëngjesit ashtu siç ishte në nëntor, tha Filiçce.