Evropa nis sot lehtësimin e masave bllokuese

Sot shumë vende nisin lehtësimin më tej të kufizimeve për shkak të masave të marra kundër koronavirusit.

Shumica e bizneseve në Itali, përfshirë bare dhe parukierë, do të jenë të lirë të rihapen pas më shumë se dy muajve të masave të bllokimit në shkallë vendi, raporton sot BBC.

Spanja është e vendosur të lehtësojë kufizimet e saj jashtë Madridit dhe Barcelonës, me grupe deri në 10 persona të lirë për t’u takuar.

Masat pasojnë me rënie të vazhdueshme në numrin e vdekjeve të regjistruara ditore.

Dje, Italia regjistroi vdekjet më të pakta ditore që kur filloi të mbyllet në mars.

Thuhet se 145 persona kishin vdekur me virusin në 24 orët e mëparshme. Kjo shënoi një rënie të konsiderueshme nga numri i saj më i lartë ditor i vdekjeve, i cili ishte më shumë se 900 në 27 Mars.

Në Spanjë, numri i përditshëm i vdekjeve ra nën 100 për herë të parë pasi vendosi kufizimet e tij të mbylljes.

Por zyrtarët po paralajmërojnë se vetëkënaqësia për virusin mund të çojë në një valë të dytë të infeksioneve.