EShS: Rreth 20 mijë shtetas të Maqedonisë kanë shtetësi bullgare

Enti Shtetëror për Statistika publikoi të dhëna në lidhje me rezultatet e fundit të regjistrimit të popullsisë.

Sipas të dhënave të fundit, gjithsej 19.645 qytetarë janë deklaruar se krahas shtetësisë së Maqedonisë kanë edhe shtetësi bullgare.

Po ashtu 10.909 qytetarë janë deklaruar se kanë edhe shtetësisë të Serbisë, ndërsa shtetësi të Kosovës kanë 2.393 qytetarë të regjistruar.

Shtetësinë kroate e kanë 3.819 persona, të Gjermanisë e kanë 804, ndërsa të italisë e kanë 1.406. Po ashtu ka edhe shtetësi holandeze, 349 janë me shtetësi polake, 103 të Norvegjisë, 269 të Rusisë dhe 1.040 të Sllovenisë.