Erdogan pas daljes nga burgu ka jetuar 3 muaj në Tetovë

Presidenti aktual i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ishte dënuar dekada më parë për nxitje të dhunës dhe të urrejtjes fetare e racore.

Një gjykatë kishte urdhëruar burgosjen e tij për 10 muaj, por Erdogan, asokohe kryetar i Stambollit, kishte vuajtur vetëm katër muaj burgim, nga 24 marsi deri më 27 korrik të vitit 1999.

Pas daljes së tij nga burgu, ish-numri një i qytetit më të madh turk, që më vonë u bë edhe kryeministër i vendit, para se të zgjidhej president, ka jetuar 3 muaj në një qytetar shqiptarësh.

Erdogan, që sot përveç postit të presidentit të Turqisë mban edhe postin e kryetarit të Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim, ka kaluar një pjesë të vogël të jetës së tij në Tetovë.

Për jetesën e Erdoganit në qytetin me shumicë shqiptare në Maqedoninë e Veriut ka treguar në emisionin “Pressing”, në televizionin T7, kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi.