Efekti i koronavirusit: Qeveria e Zelandës së Re redukton pagat për 6 muaj

WELLINGTON, NEW ZEALAND - APRIL 15: Prime Minister Jacinda Ardern during the update on the All of Government COVID-19 national response, at Parliament on April 15, 2020 in Wellington, New Zealand. New Zealand has been in lockdown since Thursday 26 March following tough restrictions imposed by the government to stop the spread of COVID-19 across the country. A State of National Emergency is in place along with an Epidemic Notice to help ensure the continuity of essential Government business. Under the COVID-19 Alert Level Four measures, all non-essential businesses are closed, including bars, restaurants, cinemas and playgrounds. Schools are closed and all indoor and outdoor events are banned. Essential services will remain open, including supermarkets and pharmacies. Lockdown measures are expected to remain in place for around four weeks, with Prime Minister Jacinda Ardern warning there will be zero tolerance for people ignoring the restrictions, with police able to enforce them if required. (Photo by Mark Mitchell - Pool/Getty Images)

Kryeministrja i Zelandës së Re, Jacinda Ardern ka njoftuar sot se ajo së bashku me ministrat e qeverisë do të marrë një ulje të pagave prej 20% për gjashtë muajt e ardhshëm.

Ulja e pagave do të ndihmojë në kursimin e parave në një kohë kur ekonomitë në mbarë botën po preken shumë nga pandemia e koronavirusit, raporton CNN, transmeton lajmi.net.

“Sot, unë mund të konfirmoj që unë dhe ministrat e qeverisë dhe shefat e drejtuesve të shërbimeve publike do të marrin një ulje të pagave prej 20% për 6 muajt e ardhshëm, pasi pranojmë Zelanda e Re që besojnë në subvencione pagash, duke marrë ulje pagash dhe do të humbasin punën e tyre si një rezultat i pandemisë globale Covid-19 “, tha Ardern në një konferencë shtypi sot.

“Ndërsa vetë në vetvete nuk do të zhvendosë pozicionin fiskal të qeverisë, ka të bëjë me udhëheqjen dhe unë pranoj kolegët e mi si në ekzekutiv, por edhe kolegët me të cilët ne punojmë në shërbimin publik për vendimin që u mor sot”.