Dimitrievski: Mësuesit duhet të kenë paga më të larta se policia

Duke theksuar se vendi po përballet me krizë socio-ekonomike dhe energjetike, kryetari i Komunës së Kumanovës Maksim Dimitrievski theksoi se Maqedonia është ndoshta një nga vendet e pakta në botë ku pagat në arsim janë shumë më të ulëta se pagat e policisë.

Sipas tij, kjo është e papranueshme.

“Nuk dua të them se pagat e policëve janë të larta, ata i meritojnë ato paga, por në çdo shoqëri demokratike që ka ambicie të zhvillojë në radhë të parë paga e atyre në segmentin e arsimit duhet të jetë mbi nivelin e pagave mesatare dhe shtesë. “Paguani në sektorin e sigurisë, sepse në fund të fundit, këta janë njerëzit që krijojnë gjeneratat e ardhshme”, tha kryetari Dimitrievski.